26 KASIM, PERŞEMBE, 2015

Kent Manzaralarından Yansıyanlar

Uluslararası müze koleksiyonlarında çalışmaları ile yer alan Boris Becker ve Murat Germen‘in video tekniğiyle gerçekleştirdiği “Yeni Kent Manzaları Video Programı: Köln Istanbul”, Akbank Sanat, Goethe Institut Istanbul, Labor, Köln işbirliği ile Aralık ayında Akbank Sanat’ta izleyiciyle buluşuyor.

Fotoğraf tekniğiyle çalışan her iki sanatçı video çalışmalarında, mimari, kent planlaması gibi alanlardaki güncel değişim süreçlerinden yola çıkarak, metropol yapılaşmalarının yarattığı estetik olgular üzerine eğilerek farklı görsellikler keşfediyor.

İlk olarak geçtiğimiz yıl Köln’deki Labor Ebertplatz’da Photoszene-Festival 2014 WallPaper Köln ve plan14 Mimarlık Bienali çerçevesinde sunulan proje kapsamında, her iki sanatçı mimari değişim süreçlerinin hem bölgesel karakterlerine, hem de farklı yapılaşma ve inşa etme geleneklerine yoğunlaşıyor. Sanatçıların çalışmalarında kent planlamasının sonucu olarak ortaya çıkan “ortak yaşam alanları” büyüteç altına alınırken, İstanbul ve Köln odaklı iki farklı “kente bakış açısı” gündeme geliyor. Video tekniğiyle üretilen çalışmaların gösterileceği sunum, kent planlaması, mimari, sürdürülebilir kentsel büyüme gibi kavramlar üzerine eğilerek, güncel yaşamı da içine alan değişim süreçlerine gönderme yapıyor.

“Yeni Kent Manzaları Video Programı: Köln Istanbul”, projesi kapsamında 2 Aralık 2015 Çarşamba günü Murat Germen ve Necmi Sönmez’in katılacağı bir de yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek.

0
3732
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage