17 ŞUBAT, CUMA, 2017
Kadına Adanmış Bir Sergi

MURAT TOSYALI, Bir Kadinin Gunlugunden, fotograf üzerine karışık teknik, 80x120, 2012

Kadına Adanmış Bir Sergi

ŞEVKET ARIK, Aşkın Bıçakları, akrilik, 73x73cm, 2017 


Kadına Adanmış Bir Sergi

EKAV / Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı 25. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenecek “Sine Qua Non / Olmazsa Olmaz” sergisi, 7 Mart’ta Ekavart Gallery ev sahipliğinde açılıyor.

25 erkek sanatçının resim, heykel ve video gibi farklı disiplinlerde ürettikleri eserlerden oluşan sergide, tüm eserler kadınlara ithaf ediliyor. Yüzyıllardır sanat yapıtlarına tanrıça veya ilham kaynağı olarak karşımıza çıkan kadın imgesi etrafında şekillenen sergi, izleyiciye bu coğrafyada erkeğin gözünden kadına bakışın bir kesitini sunuyor. Küratörlüğünü Döne Otyam’ın üstlendiği sergi 31 Mart tarihine kadar Ekavart Gallery’de görülebilecek.

Sergide yer alan sanatçılar: Abidin Dino, Ali Raşit Karakılıç, Ali Şentürk, Ataol Behramoğlu, Aykut Cömert, Balkan Naci İslimyeli, Bedri Baykam, Erdal Duman, Fatih Aydoğdu, Ferhat Özgür, Fırat Engin, Harun Antakyalı, Horasan, İsmet Doğan, Koray Erkaya, Muhsin Akgün, Murat Tosyalı, Mustafa Duymaz, Mustafa Sevinç, Muzaffer Akyol, Osman Dinç, Sıtkı Kösemen, Şevket Arık, Yılmaz Aysan, Yusuf Taktak.

Görsel: Aykut Cömert

0
1461
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage