25 ŞUBAT, PAZAR, 2018

Kadıköy Sineması Başka Sinema Ailesine Katılıyor!

50 seneyi aşkındır Kadıköylü sinemaseverlere hizmet veren, kapıları sokağa açılan ve iç tasarımıyla açıldığı dönemde İtalya’dan tasarım ödülüne layık görülen Kadıköy Sineması, Başka Sinema’yla beraber alternatif film izlemek isteyenlerin yeni buluşma noktası olacak.

​1964 senesinde tiyatro olarak tasarlanan salon, 1968 – 1980 seneleri arası kışları sinema olarak hizmet verdi, yaz aylarında da Devekuşu Kabare Tiyatrosu, Nisa Serezli-Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Nejat Uygur ve Dostlar Tiyatrosu’na ev sahipliği yaptı. 320 kişilik büyük salonuna, 2002 senesinde 55 kişilik küçük salonun da eklenmesiyle Kadıköy Sineması hem kapasitesini artırdı hem de izleyicilere sunduğu film sayısını artırma imkânına kavuştu. Yakın zamanda sinema dışında fuaye alanını da galeri ve kafe olarak seyircilerin hoşça vakit geçirebileceği bir yer olarak geliştirmeyi amaçlayan Kadıköy Sineması çok yönlü bir kültür merkezi olarak Başka Sinema filmlerinin takip edilebileceği ve alternatif sinema etkinliklerine ev sahipliği yapan bir mekân olacak.

Başka Sinema’yla gösterim yapacak olan Kadıköy Sineması’nın haftalık seanslarına bu linkten ulaşmanız mümkün; http://baskasinema.com/seanslar/index.asp

0
3627
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle