13 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2016

Jason Goodwin’den sürükleyici bir Osmanlı polisiyesi: Yeniçeri Ağacı

Tüm dünyada 40’dan fazla dile çevrilen ve birçok ülkede çoksatanlar listesine giren Yeniçeri Ağacı, Pegasus Yayınları’ndan çıktı.

İngiliz edebiyatının ilgi çekici isimlerinden Jason Goodwin’in bir Osmanlı polisiyesi olan bu kitap, kurgusuyla sürprizlerle dolu. Öyle ki kitabın kahramanı hadım bir dedektif olan Yaşim, 19. yüzyıl İstanbul’unun sokaklarında dolaşarak, sarayda hareme girerek ve dönemin sıra dışı karakterleriyle tanışarak cinayetleri aydınlatmaya çalışıyor. Cinayete kurban gidenler ise biri Asakir-i Mansure-i Muhammediyye mensubu bir subay, diğeri Sultan’ın gözdelerindendir. Üstelik Yaşim’in bu cinayetleri aydınlatmak için sadece 10 günü vardır.

Cambridge Üniversitesi’nde Bizans tarihi okuduğu yıllarda İstanbul’un büyüsüne kapılan Jason Goodwin, bu ilk romanıyla 2007’de Edgar Allan Poe Roman Ödülü’nü kazanmıştı. Yazarın ilham kaynağı ise Dan Brown’ın romanları olmuş. Ve Osmanlı’nın bir şekilde tehdit altında olduğu bir kurgu yaratmış.

Yeniçeri Ağacı aslında, bu Osmanlı polisiyesi serisinin ilki. Dört kitaptan oluşan Yaşim’in maceraları, önümüzdeki aylarda Türkçe’ye çevrilecek. Tarihi polisiyelerden hoşlananlar için kaçırılmayacak bir roman.

Yeniçeri Ağacı
Jason Goodwin
Çev.: Fethi Aytuna
Pegasus Yayınları
29 TL

0
5924
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage