06 EKİM, CUMA, 2017

İyi ki Varsın Edebiyat!

Bu yılki teması “İyi ki Varsın Edebiyat” olan TÜYAP 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında kitapseverleri sevdikleri yazarlarla ve pek çok etkinlikle buluşturacak.

Fuarın bu yılki Onur Konuğu Kore, Onur Yazarı ise Ayla Kutlu olacak. Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

Ayla Kutlu, fuar süresince çeşitli panel ve söyleşilerle okurlarıyla buluşacak. Fuarda ayrıca Ayla Kutlu için hazırlanan armağan kitap ve “İnsanlığın Öbür Yarısının Yazarı AYLA KUTLU” başlıklı seçme metin ve fotoğraflardan oluşan bir de sergi yer alacak.

Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu olan Kore “İpek Yolu’nun iki Ucu: Türkiye ve Kore” temasıyla bu sene 60. yılını kutladığımız iki ülke ilişkilerine referans vererek 252 metrekarelik standında ülke yayıncılığını ve kültürünü tanıtacak.  Kitapları Korece’den Türkçe’ye çevrilmiş ve çevrilmek üzere olan yazarlar İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak.

Yurt dışından katılacak isimler arasında İstanbul tarihi üzerine yaptığı eseriyle Türkiye’deki okurlarıyla buluşan Bettany Hughes (İngiltere), Fidel Castro’nun son günlerine kadar yanında olan yazar Fabián Escalante Font ve gazeteci-yazar eşi Teresita Candia Ferreyra (Küba), Kolombiya’nın önemli yazarlarından Carlos Granes, çocuk kitapları yazarı Margriet Ruurs (Hollanda), Dmitry Glukhovsky (Rusya) konuk yazarlar arasında. Paneller kapsamında ise Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson (Norveç), Deutsche Welle’nin şef editörü Ines Pohl (Almanya), yazarlar Monika Rinck (Almanya) ve Matthias Göritz (Almanya) 4 ve 5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere konuşmacı olarak katılacaklar. Polisiye edebiyatın önemli ismi İrlandalı yazar Glenn Meade da okurlarıyla buluşacak. Kitap fuarı, İstanbul Tiyatro Festivali daveti üzerine Antik Yunan tragedyalarının yaşayan efsanesi olarak bilinen ve kurucusu olduğu Attis tiyatrosunun deneyimlerini paylaşmak üzere Theodoros Terzopoulos’u bir panel ve imza gününde yer alacak.

4 Kasım’da Gabriel Garcia Marquez’in yaşamı ve edebiyatının konu edildiği “Gabo: Gerçeğin Büyüsü” film gösterimi yapılacak, ardından Kolombiyalı yazar Carlos Granés ve Kolombiya Büyükelçisi yazar Juan Alfredo Pinto Saavedra izleyicilerin sorularını yanıtlayacaklar. Ayrıntılı bilgi için burayı takip edebilirsiniz. 

0
1942
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage