14 ŞUBAT, SALI, 2017

İstanbul’da Sınırları Zorlayan Bir Performans

Performistanbul’un uzun süreli performans sanatçısı İ. Ata Doğruel’in 48 saat boyunca aralıksız sürdüreceği çalışması Sonsuz Tarla, 19-21 Şubat tarihleri arasında Zilberman Projects İstanbul’da gerçekleşecek.

Performanslarında soyutlanma ve dayanıklılık gibi kavramlar üzerine yoğunlaşan sanatçı, Sonsuz Tarla performansı sırasında gözlerini siyah bir bant; kulaklarını ise ses geçirmeyen kulaklıkla kapatarak belli bir süre geçirdikten sonra zaman kavramını kaybedecek ve zihninin karanlık ve sonsuz tarlasına adım atabilecek.

Türkiye’de ilk defa aralıksız 48 saat süreyle devam edecek bir performansa imza atacak olan Doğruel’in, dış dünya ile iletişimini keserek, “sonsuz tarla” olarak tarif ettiği bilinç düzeyine ulaşmayı araştırdığı performansı, 19 Şubat saat 10:00’da başlayacak. Galeri, çalışma saatleri (10:00-19:30) dışında kapalı olsa da izleyiciler, performansı galerinin cam kapısının arkasından aralıksız seyredebilecekler.

17 Şubat saat 10:00’da ise Performistanbul’un düzenlediği "Development of Performance art in Turkey and Beyond" başlıklı söyleşi Depo’da sanatseverlerle buluşacak. İngilizce gerçekleşecek söyleşiye konuşmacı olarak sanatçılar Işıl Eğrikavuk, Selin Kocagöncü ile sanat yazarı Bryony White katılacak.

0
1232
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage