21 ŞUBAT, ÇARŞAMBA, 2018

İstanbul Modern’in Geçici Mekânı Belli Oldu

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’in yeni binası yapılana kadar tüm faaliyetlerini sürdüreceği geçici mekân belirlendi. Beyoğlu’ndaki eski Union Française binasına taşınacak olan İstanbul Modern, Karaköy’de 18 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

İstanbul Modern’in bir süreliğine taşınacağı Beyoğlu’ndaki geçici mekân; Meşrutiyet Caddesi’ndeki eski Union Française binası. Bina, İstanbul Modern’in tüm faaliyetlerini yeni müze tamamlanana kadar eksiksiz olarak sürdürebileceği bir biçimde hazırlanıyor. 1896 tarihinde Alexandre Vallaury tarafından inşa edilen Union Française binası İstanbul Modern’in geçici mekânı olarak mayıs ayı içinde ziyarete açılacak.

​Bunun yanı sıra, mimarlık dünyasının en prestijli ödülü kabul edilen Pritzker sahibi Renzo Piano’nun tasarlayacağı İstanbul Modern’in yeni binasının proje lansmanının 2018 yılı içinde yapılması planlanıyor. Galataport projesi kapsamında inşa edilerek dünya standartlarında bir tasarımla 36 ayda tamamlanması planlanan İstanbul Modern’in yeni binası, müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ve Doğuş Grubu-Bilgili Holding’in ortaklaşa katkısıyla yapılacak.

0
4565
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle