28 TEMMUZ, CUMA, 2017

İrlanda Edebiyatından Heyecan Veren Bir Eser

Mary Costello’nun İrlanda’da “Yılın Kitabı Ödülü”ne layık görülen İçimde Büyüyen Dünya isimli eseri Kafka Kitap etiketiyle yayımlandı.

İçimde Büyüyen Dünya, Costa İlk Roman Ödülü ve Uluslararası Dublin Edebiyat Ödülü gibi prestijli ödüllere aday gösterilen güçlü bir roman. Costello, 1940’lı yıllarda İrlanda’nın batısında yaşayan Tess adındaki utangaç, içedönük bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Bunu yaparken Amerika’nın en büyük şehrinin şatafatı ve hengâmesi içinde ait olabileceği bir şey, bir insan, sabit bir sığınak arayan bir kadının izini sürüyor.

Tess’in suskun dış görüntüsünün altında ateşten bir yürek yatar. Bu ateş sonradan 1960’ların New York’unun keşmekeşinde kendi yuvasını kurmaya iter onu. Yukarı Manhattan’daki Akademi Sokağı’nda kırk seneyi aşkın bir zaman ve dolu dolu bir ömür geçiren Tess acımasız bir aşk yaşar ve büyük bir felaketle yüzleşir. Ancak cesareti ve metaneti, bunun yanı sıra da “bilinmedik tehlikeli bir şeyin eşiğinde süzülürken” bile sahip olduğu çarpıcı iç görüsü hep baki kalır.

Görsel: Katrina Yu

0
1740
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage