31 EKİM, ÇARŞAMBA, 2018

İran Sineması İstanbul’da

Bu yıl 26 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 6. Boğaziçi Film Festivali dünya sinemasından birçok ismi ağırlayacak. Bunlardan ikisi de İran sinemasının en önemli oyuncularından Leyla Hatemi ve Peyman Maadi olacak.

Berlinale’den de Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödüllerinin ikisini birden alan, 2012 yılında Yabancı Dilde En İyi Film dalında Altın Küre ve Oscar ödüllerini kazanan Asghar Farhadi filmi A Separation (Bir Ayrılık) ile uluslararası bir başarı yakalayan Hatemi ve Maadi yedi yıl aradan sonra Bomb: A Love Story (Bomba: Bir Aşk Hikayesi) ile bir araya geliyor. Ödüllü oyuncuları bir araya getiren film, Türkiye’de ilk kez Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek. Aşk ve umut hikâyesini anlatan filmde 1988 yılındaki İran-Irak Savaşı’nın son günlerine acımasızca bombalanan Tahran’a gidiyoruz.

​Filmin görüntü yönetmenliğini Mahmoud Kalari üstlenirken, müzikler ise başyapıt müziklerinin yaratıcısı Eleni Karaindrou‘ye ait. Filmin gösterimine ise Leyla Hatemi ve Payman Maadi’nin yanı sıra görüntü yönetmeni Mahmoud Kalari de katılacak.

0
2719
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage