26 MART, SALI, 2019

“İlk Roman" Ödülü Başvuruları Başladı

Everest Yayınları’nın genç yazar adaylarına şans vermek ve Türk edebiyatına yeni isimler kazandırmak amacıyla başlattığı “İlk Roman Yarışması”na başvurular başladı. Son katılım tarihi 15 Haziran 2019.

Ödül geçtiğimiz yıl sahibini bulamamıştı. Bu yıl eserleri değerlendirecek Seçici Kurul; Cemil Kavukçu, Müge İplikçi, Semih Gümüş, Selim İleri ve Handan İnci'den oluşuyor.

Yaş sınırı olmayan yarışmaya daha önce hiçbir edebi türde kitabı yayımlanmamış yazarlar, ilk romanlarıyla katılabilecekler. Ayrıca yarışmaya katılacak kitaplar, daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olmalı. Romanlarda tür sınırlaması yok. Yarışmacılar, yarışmaya tek bir eserle katılabilirler.

Roman dosyaları, ilkroman@everestyayinlari.com adresine e-mail olarak gönderilebilir. Dosyayla birlikte katılımcının özgeçmişinin,  posta adresi ve telefon numarasının da eklenmesi gerekmekte.

​Yarışma sonucu Eylül 2019’da basın yoluyla açıklanacak ve yarışmada birinci olan romanın 5 yıllık telif hakkı yayınevine ait olacak. Ödülü alan roman dosyası Kasım ayı içinde Everest Yayınları’nca kitaplaştırılacak. Yarışmayı kazanan yazar, eserin editoryal bir süreç sonunda yayımlanacağını, bu süreç içinde yapılacak değişiklikler konusunda karşılıklı anlaşma sağlanamaması durumunda, eserin yayımlanmayabileceğini kabul eder.

Görsel: minttu illustrations

0
15026
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage