13 EKİM, PAZAR, 2019

İlay Bilgili’den Bir İlk Kitap: Talan

Çeşitli dergilerde yazdığı öykülerle okura kendini tanıtan İlay Bilgili’nin ilk öykü kitabı Talan, Monokl Edebiyat’ın da ilk öykü kitabı olarak yayımlandı.

Talan, bir kadının gözünden yerel dramların evrensel hikâyesini anlatırken; kıymeti bilinmemiş ortamlara bir ağıt ve göz ardı edilen şeylere ve olaylara bir övgü sunuyor.

"Sobanın içinden bacaya, bacadan sokağa süzülerek, kendimi,  güneşin uyanan evlere dağılmasına bırakıyorum. Henüz ısınmamış kaldırımlarda bir sokak köpeği volta atıyor, sokak yediklerini sindiriyor. Zorla açtığı gözleriyle etrafı kolaçan edip salyalı nefesiyle tok karnını uykuya teslim ediyor. Her yerdeyim. Lohusa bir kadın, yarılmış meme ucundan kan ile sütü iştahla emen bebesini tiksinerek izliyor. Ağzındaki ağır sarımsak kokusu tüm odaya yayılmış bir adam, sabahın ışığını henüz görmemiş karısının kalçalarını avuçluyor.  Bileziklerini dirseğinde toplamış elleri kınalı bir kadın dev bir leğende hamur yoğuruyor. Küçük abdeste kalkmış bir adam göğsündeki yumruğa dayanamayıp yere kapaklanıyor, can teslim ediyor."

0
3208
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage