25 AĞUSTOS, CUMA, 2017

İlahi Komedya’dan İlham Alan Bir Eser

Laurent Quintreau’nun Dante’nin İlahi Komedya’sından ilham alarak yazdığı Cennet, Cehennem ve Araf, Dedalus Kitap etiketiyle yayımlandı.

Quintreau, iş dünyasının acımasızlığını, kapitalizmin ikiyüzlülüğünü ve insan doğasının utanç verici gizlerini ortaya seriyor bu eserde. Kitap, uluslararası bir şirketin yönetim kurulu toplantısına odaklanıyor. Bu kurul on bir kişiden oluşuyor. Her karakterin bilincini bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor Quintreau. Onların gizli kalmış arzularını, hırslarını, fantezilerini, endişe ve korkularını, sıkıntılarını, mutluluklarını bilinç akışı tekniğini ustalıkla kullanarak anlatıyor. On bir bölümden oluşan romanı ilginç kılan nokta ise noktasız yazılmış olması. Sanki bir Tanrı sırayla masada oturanların aklından geçenleri bize sunuyor ve o kişinin cümlesi bitmeden başka birinin aklına giriyoruz.

​Dante’nin İlahi Komedya’sından ilham alınarak yazılan eserde, on bir yönetici Dante’nin Cehennem’ini sembolize ediyor. Dante’nin Lucifer’ine, yönetim kurulu başkanı Rorty karşılık geliyor.

Görsel: Eduardo Martinez

0
2596
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage