12 MART, PAZARTESİ, 2018
İki Şehir Arasındaki Sanat Köprüsü

Andy Denzler- Abstract Couch, 2017, oil on canvas 140 x 120 cm

İki Şehir Arasındaki Sanat Köprüsü

Jean Y. Klein- La source de Coubet I, 2016, oil on canvas, 175 x 170 cm

İki Şehir Arasındaki Sanat Köprüsü

Jochen Proehl-Excavation 2016 oil on canvas 40x30cm


İki Şehir Arasındaki Sanat Köprüsü

“Painted Images” sergisi, SANATORIUM ve Galerie Michael Schultz Berlin I Seoul I Beijing iş birliğiyle, Galerie Michael Schultz’un dört sanatçısının çalışmalarını İstanbul’a konuk ediyor. 15 Mart tarihinde açılacak olan sergi; SEO, Andy Denzler, Jean Y. Klein ve Jochen Proehl’i bir araya getiriyor.

1915 yılında, Kasimir Malewitsch, beyaz zeminde Siyah Kare adlı eserini sergilediğinde sanki bir cümlenin sonuna konmuş bir nokta gibiydi – resim sanatı tarihinin sonunda kocaman bir nokta. Zira şeklin ve rengin daha güçlü bir indirgenmesi düşünülemezdi; resim sanatının bundan öteye gelişmesi hayal edilemezdi. Fakat buna rağmen resim sanatının cazibesi ve uyandırdığı ilgi asla azalmadı.

Malewitsch’den beri sanatçıların, sadece fotoğraf ve video gibi yeni sanatsal araçlarını kapsamayan sanat kavramlarını birçok kez genişlettiği ve yenilediği görülmüştür. Deneysel kategorilerilerle sınırlanmayan ve kavramsal ifade biçimleriyle tanımlanan bir ortamda resim, “her şeye karşın yine de mümkün olanlar”ın üzerinde güçlü bir tez gibi durur. Sanatçıyı ve gözlemciyi büyüleyen, ressamın gözü ile eli arasındaki etkileşim ve görülebilenle resmedilen arasındaki ilişkidir. Bu büyülenme; resim sanatının, ana disiplin olarak görsel sanatlar arasındaki yerini sağlamlaştırır.

SEO, Andy Denzler, Jean Y. Klein ve Jochen Proehl’ın, çağdaş sanat resminin örneklerini sunduğu “Painted Images” sergisi, 14 Nisan tarihine kadar görülebilecek. Bu sergi, İstanbul ve Berlin arasında bir köprü kurarken, iki şehir arasındaki sanat etkileşimini de güçlendirmeyi amaçlıyor.

​Kapak Görsel: Jochen Proehl_ Urban Tectonics - Galata Cuboids 3 -2018- Oil on canvas-130x180 cm

0
2349
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage