04 MART, CUMA, 2016
İddialı Bir Yüzleşme Serüveni

Yusuf Aygeç, Straight ahead, oil on canvas, 140 x 110 cm, 2015

İddialı Bir Yüzleşme Serüveni

Yusuf Aygeç, Forest, oil on canvas, 120 cm, 2016


İddialı Bir Yüzleşme Serüveni

Yusuf Aygeç’in C.A.M. Gallery’deki ikinci kişisel sergisi “Ben Tek, Hepiniz!” meydan okumanın aksine bir yüzleşme serüveni olarak kabul edilebilir.

Aygeç, 2013 yılındaki ilk sergisi “M.Ö. Pop Art”da ustaların hafızalarımızda yer eden eserlerine uyguladığı manipülasyonlarla bize çoktan bildiğimiz imgeler üzerine farklı okumalar yaptırmış; resmine dahil ettiği pop öğeler aracılığıyla eserlerin tamamlandığı zamanlar ile günümüz arasında ironik bağlar oluşturmuştu. Bu sergideki ortak belleğin yerini, yeni sergisinde sanatçının iç dünyası ve bu içsellikten dolayı ortaya çıkan ve hepimize dokunacak hisler ve hikayeler alacak.

Çocukken dinleyip belleğimizde yer eden masallara, öğrenilmiş korkulara, dayatılmış kurallara, inançlara, bilinçaltının derinliklerine iniyor ve alışkanlıkları sorguluyor sanatçı. İzleyici kolektif bir bellek üzerinden, bu kişisel hikayenin her anında kendinden bir şey bulup kendi yüzleşmesini başlatabilir.

Sanatçı, kendini özgür hissettiği zamanlarla, kurallar içine sıkıştığı sürelerde ‘kalbin’ ne şekillere girdiğini göstermeye, şahit etmeye çalışıyor. Ait olduğumuz doğaya dair korkuları da doğanın kendisine hapsediyor. “Ben Tek, Hepiniz!” 03 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında C.A.M. Galeri’de görülebilir.

İlk görsel künye: Yusuf Aygeç, Gothic Space, oil on canvas, 125 cm, 2015

0
3246
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage