28 NİSAN, CUMA, 2017

Hüseyin Kıran, İlk “Edebiyat Bursu”nun Sahibi Oldu

Barbaros Altuğ'un edebiyat ajansı İstanbul Telif Ofisi ve Gümüşlük Akademisi 2017 yılından itibaren yazar ve çevirmenler için bir “Edebiyat Bursu” projesi başlattı. Burs bu yıl şair Hüseyin Kıran’a armağan edildi.

Her yıl danışmanlar kurulunun önereceği isimlerden en az bir edebiyatçı veya çevirmene sunulacak olan 10.000 TL'lik “Edebiyat Bursu” karşılıksız olarak, edebiyatçı veya çevirmenin üretim sürecine destek olmak amacıyla verilecek. Gümüşlük Akademisi Vakfı Edebiyat Bursu'nun danışmanlar kurulu, aralarında Faruk Duman, Tankut Aykut, Latife Tekin, İsmail Gezgin, Barbaros Altuğ, Sırma Köksal'ın bulunduğu isimlerden oluşuyor.

Hüseyin Kıran, 1965 yılında Amasya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Üniversiteden politik nedenlerle ayrılmak zorunda kaldı. Yine aynı nedenlerle 10 yıl hapis yattı. İki kız çocuk babası. İstanbul’da yaşıyor. Kıran'ın Madde Kara (şiir, Metis Yayınları, 2004), Gecedegiden (roman, Ayrıntı Yayınları, 2011), Benim Adım Meleklerin Hizasına Yazılıdır (roman, Ayrıntı Yayınları, 2013), Küstah (şiir, İkaros Yayınları, 2014), Dağ Yolunda Karanlık Birikiyor (roman, Sel Yayıncılık, 2016), Resul (roman, Sel Yayıncılık, 2017) adlı kitapları yayınlandı. Kıran şu sıralar yeni novellası Yaşamak, Bir Çaba üzerine çalışıyor.

0
1930
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage