08 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2019

Hikâyelerin Gücü ve Adalet Üzerine: Değirmenler Vadisi

Çağdaş İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının önemli temsilcilerinden Roberto Piumini’nin kaleme aldığı Değirmenler Vadisi, Mert Tugen resimleriyle ve Bahar Ulukan’ın çevirisiyle Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Bir vadiden bahsedilecekse, onu oluşturan sudan da bahsetmek gerekir. Vadideki su tüm canlılara hayat verir: bitkilere, çiçeklere, hayvanlara, insanlara... Yüz yıllarca, bin yıllarca böyle süregelmiştir. Ama insanlar bazen tuhaftır, bazen de zalim... Hatta kiminin aklına suyun akışını durdurmak bile gelir. İşte o zaman sorunlar başlar. Değirmenlerin çarkları durur ve yeniden dönmeleri için adaletin yerini bulmasını beklemek gerekir.

“Kutlamalar sona erince herkes yıldızların altında evin yolunu tutardı: Marissa köyündekiler yukarıya tırmanır, diğer üç köyün sakinleri aşağıya inerdi. Vadinin karanlığında, ahırlardan yükselen homurtular, çayırlardan yükselen cırcır böceği sesleri ve derenin sonsuz şırıltısı eşliğinde giderek uzaklaşan şarkılar, coşkulu gülüşler ve kahkahalar işitirlerdi. Havanın serinlediği, çevrelerindeki karanlığın yoğunlaştığı sırada, “Duyuyor musun?” derdi Lucia, kardeşiyle evin önünde otururlarken. ‘Vadi şarkı söylüyor sanki, sence de öyle değil mi?’”

0
1146
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage