18 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2016

Hikmet Hükümenoğlu’nun Beşinci Romanı Yayımlandı

Hikmet Hükümenoğlu‘nun beşinci romanı Körburun, Can Yayınları etiketiyle yayımlandı. Kitapta sapa, içine kapalı ama bir o kadar da yakınındaki anakaranın uzantısı olan Körburun adasında geçen bir öykü anlatılıyor.

Eski, “ah ne güzel komşularımız” ile geçen günlerden gittikçe kendi içine kapanan, içine kapandıkça da kendi kurallarındaki dayatmacılığın sertleştiği bir yaşamın anlatıldığı Körburun’da yazar, “büyük roman”ı deniyor ve okuru öykünün bireyi aştığı yere bakmaya yönlendiriyor.

“Birazdan güneş doğacaktı. Uyuyan cırcırböcekleri uyanacak, yorulanlar uykuya dalacak, insanlar yataklarından kalkıp kahvaltı masasına geçecekti. Yıldızlara bakılırsa bulutsuz, rüzgârsız, ılık bir gün olacaktı. Önce uzaktan düdük sesi duyulacaktı, sonra şehir hatları vapuru, yosunların kokusunu kabartan köpükler çıkararak iskeleye yanaşacaktı. İçi her zamanki gibi çay ve mazot kokacaktı. Halatlar atıldıktan birkaç dakika sonra hemen toplanacaktı; vapur Körburun’da çok beklemeyecekti çünkü Seher’den başka yolcusu olmayacaktı büyük olasılıkla.” (Kitaptan)

Körburun
Hikmet Hükümenoğlu
Can Yayınları
36 TL

0
1540
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage