18 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2016

Hezarfen Ensemble, Mark Andre’nin Bestelerini Yorumluyor

Pera Müzesi’nin Uzun Cuma konserlerinde bu ay deneysel bir konser yer alıyor. Goethe Institut İstanbul iş birliğiyle 26 Şubat Cuma günü saat 20.00’de düzenlenecek konserde Hezarfen Ensemble, Mark Andre'nin eserlerini yorumlayacak.

Pera Müzesi genç ve yeni müzik türlerine yer verdiği Uzun Cuma konserlerinde bu ay, deneysel ve atonal müziğiyle tanınan sanatçı Mark Andre’nin bestelerine ve Hezarfen Ensemble’a yer veriyor. Avrupa’nın tanınmış müzisyenlerinden oluşan İstanbullu topluluk Hezarfen Ensemble’ın 26 Şubat saat 20:00’da düzenlenecek konseri besteciliğin yeni yüzyıldaki dilini merak eden müzikseverlere sesleniyor. Kültürlerarası projeler, disiplinlerarası performanslar ve müzisyen buluşmaları gerçekleştiren topluluk, Ivan Arion Karst’ın şefliğinde sahneye çıkıyor. Hazerfen Ensemble, Berke Hitay (fagot), Volkan Cosar (trompet), Müge Hendekli (piyano), Amy Salsgiver (perküsyon), Özcan Ulucan (keman), Ulrich Mertin (viyola), Ozan Tunca (cello), Bade Bayazitoğlu’ndan (kontrabas) oluşuyor.

Konser halen İstanbul’da çalışmalarını sürdüren, Paris doğumlu çağdaş besteci Mark Andre’nin “iv1 Piyano Solo”, “iv8 Yaylı Üçlüsü için”, “iv6a Trompet Solo” ve “da” adlı parçaları yer alıyor. Konserde moderasyon ve çeviriyi Fügen Uğur gerçekleştiriyor.

0
2810
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage