12 MART, PAZARTESİ, 2018

Hayat Veren Suyun İyileştirici Gücü

bang. Prix ve Nohlab, Memorial Sağlık Grubu’nun en yeni hastanesi Memorial Bahçelievler için Ab-ı Hayat isimli bir video enstalasyon tasarladı. “Hayat veren su” anlamını taşıyan dijital eser, hastanenin ana girişinde ziyaretçileri karşılıyor. Üç kat yüksekliğindeki “videowall”, her biri kendi içinde farklı hikâyeler anlatan, ancak bütün olarak bakıldığında tek bir eser hâlini alan toplam 48 ekrandan oluşuyor.


Eserin ana çıkış noktasını, Memorial Bahçelievler’in güven odaklı hasta deneyimi teması belirledi. Çevreye duyarlı yeşil hastane ve en prestijli yüksek yeşil bina sertifikasını (USGBC – Leed Platinum) almış olan hastane, yeşilin ve sanatın iyileştirici gücünü bir sanat eseri ile anlatıyor.


bang. Prix ve Nohlab ekibi, doğanın sonsuz döngüsünden ilham alan Ab-ı Hayat ile hasta ve ziyaretçilerin doğanın ahengini anımsamalarını, bir süreliğine bile olsa hastanede olduklarını unutup, kendilerini doğanın bir parçası olarak konumlamalarını, bu şekilde canlanma, pozitif enerji, güven ve huzur hissetmelerini istiyor. ArtBizTech’in inovasyon danışmanlığı projelerinde yararlandığı tasarım odaklı düşünme metodolojisinin de kullanıldığı Ab-ı Hayat, hastanenin ziyaretçilerine sanatın iyileştirici gücünü sunmayı hedefliyor.

0
3988
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage