22 MAYIS, SALI, 2018

Hayallerine Koşan Çocuklar

Çağdaş İngiliz edebiyatının 2010 Hans Christian Andersen ödüllü yazarı David Almond'un çocuklar için kaleme aldığı Küçük Koşucular adlı eseri, Mine Kazmaoğlu’nun çevirisiyle, Günışığı Kitaplığı etiketiyle dilimizde yayımlandı.

Salvatore Rubbino’nun resimlediği kitap, okuma serüveninin başındaki çocuklar için unutulmayacak bir öykü deneyimi sunuyor. Hayat koşusuna yeni çıkmış bir çocukla, koşunun sonuna yaklaşmış bir ihtiyarı aynı mahallede buluşturan yazar, başarının ipi göğüslemekten çok, mutlu anılar biriktirmekten geçtiğini hatırlatıyor. Kuşak farkını ortak hayallerle ortadan kaldıran öykü, çocuklara cesaret aşılıyor.

“Liam, yakın arkadaşıyla birlikte, geleneksel Büyük Kuzey Gençler Koşusu'na hazırlanmaktadır. Rıhtım boyunca nasıl fırtına gibi koşacağını düşünüp, bitiş çizgisini nasıl göğüsleyeceğini hayal etmektedir. O gün, antrenman yapmak yerine, annesinin zoruyla yaşlı komşularını ziyarete gider. Komşuda gördüğü eski fotoğraflar ve dinledikleri, Liam'ın koşusuna yepyeni bir anlam kazandıracaktır...”

0
1515
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage