23 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2017

Hasan Ali Toptaş’tan “Kayıp Hayaller Kitabı”

Hasan Ali Toptaş’ın sinemanın hayal âlemine kaçan çocukların hikâyesini anlattığı Kayıp Hayaller Kitabı isimli eseri yeniden Everest Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Toptaş’ın bazı eserlerinde karşımıza çıkan Sinemacı Şerif’in “jeneratöründen yükselen pat pat sesleri”yle başlayan hikâye, kasaba yaşamını baştan sona düpedüz “dönüştürüyor” ve tekrar yerine bırakıveriyor. Bunu da sinemanın; yaşamı, hayal gücümüzü nasıl da dönüştürdüğünü ve bu gücünü edebiyatımızda nadiren karşılaştığımız bir yetkinlikte ortaya koyuyor.

“...bir yandan da kasaba kırtasiyecilerinden satın alınmış ucuz bir dolmakalemle oturup gecenin bu vaktinde acaba kim yazıyor beni, dedim; sonra bir yandan o vadinin ıslaklığına olanca yalnızlığım, hasretim ve diriliğimle gömülürken bir yandan da, hem kocaman bir bardakla çayını yudumlayıp hem de sigarasını tüttürerek acaba müsveddelerimi kim daktiloya çekiyor şimdi, beni kim diziyor satır satır, ya da çoktan dizilip basıldım da şu anda hangi okurun gözünde tekrar yazılıyorum, dedim...”

0
2516
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle