02 EKİM, PAZAR, 2016

Halid Ziya Uşaklıgil Dosyasıyla Notos Yayında

Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, yaptığı bütün yazar dosyalarını kalıcı bir kaynağa dönüştüren anlayışıyla bu sayıda Halid Ziya Uşaklıgil’e yöneliyor. Dosyada Selim İleri, Feridun Andaç, Zeynep Uysal, Mustafa Çevikdoğan, Erol Köroğlu, Seval Şahin, Zeynep Arıkan, Fatih Altuğ ve Hazal Halavut’un yazıları yer alıyor. Ömer Faruk Yaman ve Seda Mit de çizimleriyle dosyaya katkıda bulunuyor.


Notos’un bu sayısının söyleşileri yazınsal yapıtlarını 1980’li yılların sonundan itibaren vermeye başlayan Alman yazar W.G. Sebald, ikinci söyleşisi ise gazeteci yazar Sibel Oral ile.

“Bir Yazarın Seçtikleri” bölümünde Karin Karakaşlı okunmasını zorunlu gördüğü kitapları; Can Göknil de en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle yer alıyor. Fadime Uslu, Aydın Çetinbostanoğlu, Zeynep Alpaslan ve Şenay Aydemir kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.

Notos’un bu sayısında öyküleriyle yer alan yazarları ise Grace Paley, Feridun Andaç, Neslihan Önderoğlu, Alper Akçam, M. Hakkı Yazıcı, Nazlı Kırcı,Vuslat Çamkerten, Osman Gür, Denis Gürcü, Özgür Yılmaz, Özgü Çömezoğlu, Ayşen Melik, Cineti Kırgın oluyor.

0
2145
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage