17 ARALIK, PAZARTESİ, 2018

Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Kedileri Bu Kitapta

Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun pek çok sergi ve yayında yer alan illüstrasyonlarından oluşan Benim Kedilerim isimli kitabı Yeditepe Üniversitesi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Çizimleriyle 27’si uluslararası olmak üzere toplam 72 ödül kazanan Ekşioğlu, bu kitabındaki kedi illüstrasyonlarıyla dünya halini gözler önüne seriyor. Kitap, 95 adet kedi illüstrasyonu, üç adet fotoğraf ve çok sayıda aforizmadan oluşuyor.

Benim Kedilerim’in çıkış noktası, Ekşioğlu’nun geçen yıl Eskişehir, Ankara ve Antalya’da aynı adla gerçekleştirdiği sergilere dayanıyor. Ekşioğlu, serinin ilk kitabı olan Benim Kedilerim’e ilişkin şunları söylüyor: “New Yorker dergisinin kapaklarında kedi ve köpek çalışmaları da yer alır. Dergiye sunduğum üç işimden biri fincanın içine oturmuş, kuyruğu kulp olmuş kedili olandı. O işim, 1992 yılında dergi kapağında yayınlanınca çok beğenildi. Bu sonuç benim kedi resimlerime devam etmemde büyük etkendir. Yıllar içinde başka dergi kapakları ve sergilerim de oldu. Yeditepe Üniversitesi Yayınevi’nin önerisiyle kedili resimlerimden oluşan bu kitabımı yayına hazırladık, çok da güzel bir sonuç elde ettik. Yeditepe Üniversitesi yönetimine ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim.”

0
4577
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage