11 MART, CUMA, 2016

Görünenin Ötesi

“Detay” sergisi sekiz sanatçının kaçırdığımız, kaçırmak istediğimiz, görmezden geldiğimiz, göremediğimizi düşündüğümüz tüm detaylara farklı açılardan yaklaştıkları bir inceleme niteliğinde. Detayı bir teknik olarak da ele alabilen bu sanatçılar, izleyicileri görünenin ötesine çağıran işler üreterek, günümüz sanatında eser ile izleyici arasındaki mesafeyi kapatmaya çalışıyorlar. Detay sergisi daha çok üretim sürecinin kendisine yoğunlaşan, farklı teknikler kullanan bu sekiz sanatçının ele aldıkları detayları inceleme biçimlerine de odaklanıyor. Bu sayede her bir sanatçının kendi “detay” yorumları da serginin ana hattını oluşturuyor.

“Detay” sergisi 5 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında BLOK Art Space’de görülebilecek. Sergide yer alan sanatçılar: Andrea Facco, Burak Dikilitaş, Buşra Tunç, Cansu Çakar, Emin Mete Erdoğan, John von Bergen, Marco Di Giovanni, Sadık Arı.

Görsel: John von Bergen “Hang Nail (Part 2)” Steel nails, string, epoxy, graphite / çelik tel çivi, sicim, tutkal, grafit, 49 x 13 x 1.5 cm, 2012

0
3951
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage