15 EYLÜL, CUMARTESİ, 2018

George Saunders'tan Kara Mizah: Frip'in Aşırı Israrcı Pırtlakları

George Saunders’ın dayanışma, ahlak ve birlikte yaşama kültürü üzerine hiciv dolu öykü kitabı Frip'in Aşırı Israrcı Pırtlakları, Lane Smith’in yenilikçi çizimleriyle Delidolu Yayınları tarafından yayımlandı.

İlk romanı Arafta ile 2017 yılında Man Booker Ödülü’nü kazanan Amerikalı yazar George Saunders’ın kara mizah ürünü olan Frip’in Aşırı Israrcı Pırtlakları, Becerikli adlı bir kızın köydeki keçilere musallat olan pırtlaklarla (bir beyzbol topu büyüklüğünde, dikenli, turuncu canlılar!) mücadelesini konu edinen, sıra dışı bir öykü anlatıyor.

​Üç haneli, küçük bir sahil köyü olan Frip’te, ebeveynler, çocuklar, keçiler ve keçileri çok sevdikleri için sürekli onlara yapışıp ciyaklayan “aşırı ısrarcı” PIRTLAKLAR yaşıyor! Keçilerin strese girip sütlerinin kesilmesine neden olan bu pırtlaklar köyün en “Becerikli” çocuğunu canından bezdiriyor. Kibirli ve bencil köylülerin dayanışma göstermemesine üzülen ve pırtlaklarla tek başına mücadele etmekten yorulan Becerikli ise çözümü keçilerini satmakta buluyor. Dur durak bilmeyen pırtlaklar sırayla köydeki diğer keçilerin postlarına musallat oluyor ve Frip’te işler karışıyor… 

0
1960
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage