18 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2016

Gençleşme: Yaşımızın Kültürel Tarihi Yayımlandı

Robert Pogue Harrison’un Gençleşme: Yaşımızın Kültürel Tarihi adlı kitabı Koç Üniversitesi Yayınları etiketiyle yayımlandı. Merve Pehlivan tarafından Türkçeye çevrilen kitabı Stanford Üniversitesi’nde Rosina Pierotti İtalyan Edebiyatı Profesörü ve İtalyanca lisansüstü çalışmalar yöneticisi Robert Pogue Harrison kaleme aldı.

Uygarlıkların, toplumların, kültürlerin, insanların ve fikirlerin nasıl “genç” kalabildiğine dair oluşturulan yeni bir çalışma niteliği taşıyan kitap, okura “Kaç yaşındasınız?” sorusunu yöneltirken bu sorunun yanıtını vermenin sanıldığı kadar kolay olmadığına dikkat çekiyor. Tarih ve Sosyoloji kategorisinde yayımlanan kitapta yazar, bireyin belli bir kültürün ve tarihin içinde, hem biyolojik, hem psikolojik, hem de toplumsal olarak “yaş aldığına” dikkat çekiyor.

Sokrates’ten Heidegger’e, Vico’dan Darwin’e, Sophokles’ten Rilke’ye kadar Batı kültürünün bin yıllık tarihinde “gençlik” fikrinin uğrak noktalarını ve geçirdiği dönüşümü inceleyen yazar, kitapta Deha ve Bilgelik kavramlarının da altını çiziyor.

Gençleşme: Yaşımızın Kültürel Tarihi

Koç Üniversitesi Yayınları

Çev.: Merve Pehlivan

32 TL

0
1998
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage