16 MART, CUMA, 2018

Geleceği Merak Eden Çocuklar İçin

Müzikal diliyle Fransız çocuk edebiyatına yeni bir üslup getiren Olivier de Solminihac’in sorular sorup, her yerde yanıt arayan çocuklar için kaleme aldığı Neye Benzer Gelecek adlı kısa romanı Tudem Yayınları etiketiyle yayımlandı.

8 yaş ve üzeri okurlara hitap eden kitapta “Ben kimim?”, “Geleceğim nasıl olacak?” gibi sorular üzerine düşünen Lukas adındaki küçük bir kurdun kendini keşif serüvenini anlatılıyor.

Junko Nakamura’nın özgün resimleriyle renklenen ve Damla Kellecioğlu’nun çevirisiyle yayımlanan Neye Benzer Gelecek, çocukları soru sormaya, düşünmeye ve farklı görüşleri dinleyip kendi yolunu çizmeye cesaretlendiriyor.

Lukas, 8. yaş gününü kutlayan meraklı bir kurttur. Doğum günü partisinin akşamında aklına, kim olduğu ve geleceğinin nasıl olacağına dair çeşitli sorular takılır. Sorular üzerine düşünüp dururken ormanda kısa bir yürüyüşe çıkar. Yol boyunca astrolog bir kuzu, toplumbilimci bir tilki ve bir grup kötümser baykuşla karşılaşır. Kafasındaki soruları onlarla paylaşıp karşılığında bambaşka yanıtlar alınca aklı iyice karışır. Gecenin sonunda bir yerde uyuyakalır. Sabah uyandığında, aniden karşısında beliren bir köstebek, çok geçmeden Lukas’ın gerçekleri keşfetmesini sağlar. Aslında hiç kimse geleceği göremez. Kim bilir yarın ne olacak? Kim bilir bugün ne olacak?

0
1828
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage