26 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2018

Galatasaray Lisesi’nin 150 Yıllık Tarihi Gözler Önüne Seriliyor

Pera Müzesi ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Galatasaray Lisesi’nin 150. yılı kapsamında iki ayrı sergiye ev sahipliği yapıyor. Arşiv niteliğindeki sergilerden biri “Mektep Meydan Galatasaray” ismiyle Pera Müzesi’nde izleyiciyle buluşurken, “Batıya Açılan Pencere: Galatasaray Lisesi’nin 150 Yılı (1868-2018)” isimli diğer sergi ise İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Pera Müzesi’ndeki “Mektep Meydan Galatasaray” sergisi, Galatasaray Lisesi’nin Türkiye’deki önemli kamusal alanlardan biri olan Galatasaray Meydanı ile sosyo-politik ilişkisine dikkat çekiyor. Birçoğu sergi için özel olarak üretilen fotoğraf, resim, video gibi farklı disiplinlerden eserleri barındıran “Mektep Meydan Galatasaray”ın küratörlüğünü ise Çelenk Bafra üstleniyor.

Tevfik Fikret’in “Batı’ya açılan pencere” sözünden referans alan “Batıya Açılan Pencere: Galatasaray Lisesi’nin 150 Yılı (1868-2018)” isimli diğer sergi ise mektebin tarihsel öyküsünü ele alıyor. Galatasaray Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi Koleksiyonu, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi Arşivi ile mezunların koleksiyonlarından derlenen fotoğraf, film gibi birçok disiplinden eseri kapsayan sergi, farklı zamanlarda mektepte kullanılmış eşyalara da yer veriyor. “Batıya Açılan Pencere: Galatasaray Lisesi’nin 150 Yılı (1868-2018)” sergisinin küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar üsteleniyor.

​Pera Müzesi’ndeki “Mektep Meydan Galatasaray” sergisi 25 Kasım’a kadar, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’ndeki “Batıya Açılan Pencere: Galatasaray Lisesi’nin 150 Yılı (1868-2018)” isimli diğer sergi ise 23 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

0
2109
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle