18 NİSAN, PERŞEMBE, 2019

Gaël Faye “Küçük Ülke”yle İlk Kez Türkçede!

Gaël Faye’nin Fransa’da prestijli birçok ödüle layık görülen kitabı Küçük Ülke, Gizem Şakar’ın çevirisiyle Kafka Yayınevi tarafından dilimizde yayımlandı.

Küçük Ülke, kaybedilmiş çocuklukların ve paramparça olmuş anayurtların hikâyesini küçük bir çocuğun gözünden anlatıyor. Ruanda’da ve Orta Afrika’nın küçük ülkesi Burundi’de yaşanan soykırımı odak noktasına oturtan ve böyle büyük trajedilerin suçsuz insanların elinden yalnızca sevdiklerini değil, geçmişlerini ve hatıralarını da alıp götürdüğünü çarpıcı bir dille anlatıyor.

​“Burundi, 1992. On yaşındaki Gabriel, Bujumbura’da daha çok yabancıların yaşadığı huzurlu bir mahallede Fransız babası, Ruandalı annesi ve kız kardeşi Ana ile mutlu bir çocukluk geçirmektedir. Fakat birlikte mango ağaçlarına “daldığı” arkadaşları, evlerinin bulunduğu çıkmaz sokakta yaşayan yetmiş iki milletten komşuları ve aheste okul günlerinden ibaret olan hayatı, henüz aklının ermediği siyasetin, etnik ayrılıkların ve şiddetin yıkıcı etkilerinden bağışık değildir.”

0
1988
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage