12 NİSAN, PERŞEMBE, 2018

Füreya’nın Yardım Fonu Genç Sanatçılara Ulaştı

Kale Grubu’nun 60. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında sanatseverlerle buluşturduğu Füreya Koral’ın en kapsamlı retrospektif sergisi, genç seramik sanatçılarına ilham veren bir burs fonuna dönüştü. İlk çağdaş seramik sanatçılarımızdan Füreya’nın aramızdan ayrılışının 20. yılında, “anmak kadar anlamak” ve “anlatmak” fikrinden yola çıkarak hazırlanan serginin çıkış noktası, gelenek ile yeniliğin kesiştiği yerde, zorluklara rağmen hiç pes etmeyen Füreya’yı tüm yönleriyle yeni nesillerle bir araya getirerek, ilham vermek, seramiği ve tasarımı kitlelerle buluşturmaktı.

Bu sergi, Füreya’nın en kapsamlı retrospektif sergisi olmakla kalmadı sosyal fayda yaratarak gençlere burs fonu da oluşturdu. Sergide sanatseverlerle buluşturulan sınırlı sayıda üretilmiş el yapımı Füreya imzalı fincan ve defterlerin geliri Kale Seramik Vakfı (KSV) bünyesinde oluşturulan Füreya Burs Fonu’na aktarıldı. Bu fon ile, üniversitelerin seramik ve cam bölümlerinde okuyan ve gelecek vadeden kız öğrencilerin eğitimine destek verilmesi amaçlandı.

​Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin seramik/cam bölümü öğrencilerinin katıldığı ve başvuranlar arasından 7 kişinin seçildiği burs fonunun amacı ise Füreya’dan ilham alan genç sanatçıların gelecek hayallerine katkı sağlamak.

0
2868
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage