23 MAYIS, PAZARTESİ, 2016

Evelio Rosero’dan İki Yeni Kitap Can Yayınları’nda

Evelio Rosero’dan günümüz Kolombiya'sının hayat ve politik çatışmalar üzerine yazdığı iki romanı Öğle Yemekleri ve Ordular Can Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

2006’da Kolombiya Kültür Bakanlığı tarafından Ulusal Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Evelio Rosero, Ordular romanıyla Tusquets Roman Ödülü’nü ve The Independent gazetesi Yabancı Roman Ödülü’nü kazandı.

“Bunak erkek ve kadınlardan bahsediyorum,” dedi rahip yardımcısı çabucak. “Yersiz yurtsuz, yorgun insanlardan. Gün boyu Bogotá’nın dört bir yanında amaçsızca dolanan tiplerden. Dehlizlerde uyuyanlardan. Peder Almida’nın mesajlarını dinlemek istemiyorlar. Yine de ara sıra onlara bütün bu mesajları okuyorum. Sadece öğle yemeği yemek istiyorlar, hepsi bu. Ve uyumak. Hiçbir şeyle ilgilenmiyorlar. Yalnızca tabaklarının peşindeler.” (Öğle Yemekleri’nden)

“Yıllar önce evlerini terk etmek zorunda kalan başka köylerin sakinleri bizim köyümüzden geçerlerdi; erkekler, kadınlar ve çocuklardan oluşan, başı sonu görünmeyen kafileler... Aç biilaç meçhule giden sessiz kalabalıklar halinde geçişlerini seyrederdik. Yıllar önce üç bin yerli uzun süre San José’de  konakladı ve derme çatma sığınma merkezlerinde yiyecek sıkıntısı baş gösterince gitmek zorunda kaldılar. Şimdi sıra bize geldi.” (Ordular’dan)

0
2481
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage