23 NİSAN, PAZARTESİ, 2018
Estetik Bir Evren

Deep Gold


Estetik Bir Evren

Dirimart, Julian Rosefeldt’in İstanbul’daki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Berlinli sanatçı Julian Rosefeldt adını daha önce, senarist ve yönetmeni olduğu, Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett’i on üç farklı rolde izlediğimiz; dadaistler, sitüasyonistler, fütüristler gibi sanatçı gruplarının tarihsel avangart manifestolarının yeniden sahnelendiği Manifesto filmi ile sıkça duyurmuştu.

Sanatçıya ait film ve fotoğrafların sergileneceği “Avangard ve Kıyamet: Julian Rosefeldt Filmleri ve Fotoğrafları” adlı serginin küratörlüğünü ise Heinz Peter Schwerfel üstleniyor. Julian Rosefeldt, Dirimart’ın Nişantaşı ve Dolapdere’deki iki galerisine yayılan yerleştirmeleriyle, sinema ve resim tarihine açık göndermelerde bulunan, aynı zamanda totaliterlik, ekoloji, vatan ve göç gibi önemli sosyal ve politik konuları ele alıyor. Rosefeldt, bunları pop kültürü ile sürekli oyuncu bir diyalog içinde işleyerek son derece estetik bir evren yaratıyor.


​Julian Rosefeldt’in, “Avangard ve Kıyamet: Julian Rosefeldt Filmleri ve Fotoğrafları”adlı sergisi, 11 Mayıs–13 Haziran tarihleri arasında görülebilecek.

Kapak Görsel: Deep Gold

0
1860
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle