12 MAYIS, CUMA, 2017

Eskişehir Şiir Buluşması Başladı!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 7.Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 11-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Genel direktörlüğünü Şair Haydar Ergülen’in yapacağı buluşmanın onur konuğu Şair Tuğrul Tanyol olacak. Şiir buluşmasına Türkiye ve Almanya, Çin, Fas, Hindistan, Irak, Kıbrıs, Mali, Venezuela, Yunanistan’dan toplamda 35 şair katılacak. Odak ülkenin Almanya olduğu şiir buluşmasında; şiir okumaları, söyleşiler, anma ve konserler yer alacak.

12 Mayıs Cuma saat 16.00’da Özdilek Sanat Merkezi’nde başlayacak anmada; Ömer Turan, Çiğdem Sezer, Mehmet Can Doğan konuşacak. Onur Konuğu Tuğrul Tanyol için, şairin şiir dünyasının ele alınacağı bir etkinlik gerçekleştirilecek. Özdilek Sanat Merkezi’nde 12 Mayıs Cuma günü saat 17.00’deki etkinlikte; Haydar Ergülen, Cenk Gündoğdu, Baki Ayhan T. ve Emel Koşar konuşacak. 

Gerçekleşecek etkinliklerden biri de ‘çocuk şiiri’ etkinliği olacak. Medine Sivri’nin yöneteceği bu etkinlikte de şairler Yalvaç Ural ve Çiğdem Sezer, Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk Sanat Merkezi’nde çocuklarla buluşacak ve şiir üzerine söyleşecek. Etkinlik, 13 Mayıs Cumartesi saat 10.00’da yapılacak. Şiir Buluşmasında her yıl olduğu gibi yurt dışından katılan şairler şiir ve barışı konuşacak. 13 Mayıs Cumartesi saat 13.00’te, Özdilek Sanat Merkezi’nde Yaprak Öz’ün yöneteceği etkinlikte; Samira Faracı (Fas), Evangelia Liana Sakellıou (Yunanistan), Louisa Boulbars (Fas), Dannybal Reyes Umbrıa (Venezuela), Ali Jaafar Al-Allaq (Irak), H.S. Shıvaprakash (Hindistan), Dong Sun (Çin) birer konuşma yapacak.

Odak ülke olan Almanya’dan şiir buluşmasına katılacak konuklar da ‘Türk- Alman Edebiyatı’ üzerine konuşacak. 13 Mayıs Cumartesi saat 14.30’da Özdilek Sanat Merkezi’ndeki Hasan Çötok’un yöneteceği bu etkinlikte de; Oliver Igel (Treptow Köpenick Belediye Başkanı), ve Amanya’dan katılan şairler: Achim Wagner, Dinçer Güçyeter, Gerd Adloff, Tabea-Xenia Magyar konuşacak. Ayrıca Lutz Langert de Tepebaşı- Treptow Köpenick Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkilerine değinecek. Etkinlikten sonra, Nedim & Zeynep Göknur Yıldız bir konser verecek ve şiir buluşmasına katılacak şairler şiirlerini seslendirecek. 14 Mayıs Pazar günü saat 12.00’de de, şairler Özdilek Sanat Merkezi’nde şiir okuması yapacak.


Şair Hasan Erkek’in şiir ve resimlerinden oluşan sergisi Özdilek Sanat Merkezi’nde açılacak. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, Prof. Zeliha Akçaoğlu öncülüğünde, Hasan Erkek'in, Hayat Yenile Beni, Beyaz Menekşe ve Sevdadan Kanadım adlı şiir kitaplarındaki şiirler üzerine yaptıkları resimlerden oluşan sergi de festival sırasında açılacak. Resimlere şiirler eşlik edecek. Açılışı 13 Mayıs Saat 12.00'de yapılacak ve sergi festival boyunca açık kalacak.

0
1115
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage