20 MAYIS, CUMA, 2016

Eskişehir Şairlere Ev Sahipliği Yapıyor

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması, 26-29 Mayıs tarihleri arasında Özdilek Sanat Merkezi’nde  gerçekleşecek.

Direktörlüğünü şair Haydar Ergülen’in yaptığı şiir buluşmasının bu yılki onur konuğu Türk şiirinin usta isimlerinde Ahmet Telli olacak. Şiir günlerinin bu yıl odak ülkesi Norveç ve  “Şiir ve Barış” ile “Norveç Şiiri” oturumları yapılacak.

6. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleşecek. Buluşma boyunca dört  müzik-şiir okuması olacak. Türk şiirinin unutulmazlarından Behçet Necatigil’i doğumunun 100. yılında şair Mahmut Temizyürek’in hazırladığı bir sunumla  ve yakın tarihte kaybettiğimiz Sennur Sezer, Gülten Akın, Ahmet Oktay ve Ahmet Ada da bir etkinlikle anılacak.

Tepebaşı Belediyesi’nin Esentepe’deki Çocuk Sanat Merkezi’nde “Çocuk Şiiri” oturumu yapılacak. Oturum kapsamında şairler Mehmet Atilla ve Erol Büyükmeriç bir söyleşi gerçekleştirecek.

Her sene şiir buluşması kapsamında verilen “Nâzım Hikmet Araştırma Ödülü” bu senenin kazananına verilecek. Ödül bu yıl Arif Keskiner ve M. Melih Güneş’in hazırladığı Nâzım’ın evinde, Vera’nın Sofrasında adlı kitaba takdim edilecek.

Son olarak okuyuculara Fransa, İran, İtalya, Norveç, Polonya, Suriye ve ülkemizden 30 şairin şiirlerinden oluşan Türkçe- İngilizce bir kitap ve şair Mahmut Temizyürek’in Behçet Necatigil’in 100. yaşı anısına hazırladığı bir kitap hediye edilecek. Bunun yanı sıra Komşu Yayınları tarafından basımı yapılan şiir kitapları şiir severlere ücretsiz dağıtılacak.

0
4370
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage