26 AĞUSTOS, CUMA, 2016

Ercan Kesal’dan İnsan Halleri Üzerine

Ercan Kesal, Peri Gazozu kitabının izinde, okuruyla insan halleri üzerine sohbet ettiği yeni kitabı Cin Aynası’nı İletişim Yayınları etiketiyle eylül ayında yayımlayacak.

Utanmayı bilen, çocuk saflığında ve kalbinin izinde yürüyen Kesal, ölüm, zulüm, acı, kötülük, direnmek, insan onuru, devrimci inat, “Adamı adam eden analar”, İyilik, güzellik, çocuklar, insanlık ve sinema üzerine yazıları kaleme alıyor kitabında. Bu metinler yine kederli ama yine de ümitli.

“‘Kimsenin birbirine acımadığı, herkesin kolayca birbirinden nefret ettiği, birinin ötekine yardım etmeyi aklından dahi geçirmediği soğuk ve umutsuz bir dünya’da yaşıyoruz. Yalnızlıktan korktuğumuz ama sürekli yalnız kalmaya çalıştığımız, yalnızlığımızın yetmediği ve bitmediği bir çağdayız.
(...)
Galeano’dan ilham alırsam; birlikte kurtulmak için ve yeniden buluşabilmeyi ümit ettiğim için yazıyorum. Kederlerimi, iç sıkıntılarımı ve başkalarında da fark ettiğim acıları anlatmak için yazıyorum. Kendime acı vereni açıklamak, içimde büyüyen sevinci ve coşkuyu da hemen paylaşmak için yazıyorum.
(...)
Sokaktan duyduğum cümleleri ‘cesaret ve kehanetle bezeyip yeniden asıl sahiplerine gönderdiğimde’ onlardan gelecek işaretin merakıyla yazıyorum.”(Kitaptan)


 

Cin Aynası
Ercan Kesal
İletişim Yayınları
21 TL

Fotoğraf:Robert Davis

0
2097
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage