15 EYLÜL, CUMARTESİ, 2018

Engelsiz Filmler Festivali’nde Sanal Gerçeklik

Bu yıl altıncı kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin yan etkinlik programında üç farklı sanal gerçeklik deneyimi yer alıyor. Kültürel hayata eşit katılımın yaygınlaşması amacıyla hayata geçen Engelsiz Filmler Festivali’nin bu etkinliği sayesinde sanal gerçeklik (VR) aracılığıyla engelli bireylerin hayatları yakından deneyimlenebilecek.

Sanal gerçeklik programında bu yıl 3 proje sinemaseverlerle buluşacak. İlki Jennifer Brea ve Amaury La Burthe tarafından yaratılan Altüst/Unrest VR. Proje Jennifer Brea’nın görünmez hastalığı ME (kronik yorgunluk sendromu) hakkında izleyicileri bir yolculuğa çıkartıyor. İkincisi yönetmenliğini Anrick Bregman ve Shehani Fernando’nun üstlendiği Parti/The Party, izleyicileri 16 yaşındaki otizmli Layla’nın gözünden dünyayı görmelerini sağlıyor. Son proje ise VRBecerisi: Maxim Kiselev/VRability: Maxim Kiselev. Yönetmenliğini Georgy Molodtsov’un yaptığı proje, tekerlekli sandalye ile buz pateni yapan dünyadaki tek sporcu Maxim Kiselev’in hikâyesini konu alıyor.

​Sanal gerçeklik projeleri 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu); 12 - 14 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon); 17 - 21 Ekim tarihleri arasında ise Ankara, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Goethe-Institut ve Fransız Kültür Merkezi fuayelerinde görülebilecek.

0
1353
1
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage