13 ARALIK, PERŞEMBE, 2018
Emin Alper’in “Kız Kardeşler” Filmi Berlin Film Festivali’nde!

Fotoğraf: Mehmet Kaçmaz


Emin Alper’in “Kız Kardeşler” Filmi Berlin Film Festivali’nde!

Ulusal ve uluslararası festivallerden ödüller alan yönetmen Emin Alper’in üçüncü filmi Kız Kardeşler, dünya prömiyerini de yapacağı 69. Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne davet edildi.

Kız Kardeşler, sekiz yıl aradan sonra Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümü için Türkiye’den seçilen ilk film oldu. Ayrıca festival tarihinde, Türkiye’den Ana Yarışma bölümüne katılma başarısı gösteren onuncu film olacak. Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı, başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer’in yer aldığı film, 7-17 Şubat tarihlerinde düzenlenecek festivalde, usta oyuncu Juliette Binoche'un başkanlığındaki Altın Ayı jürisinin karşısına çıkacak.

Kız Kardeşler, annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alıyor. Berlin’deki dünya galasının ardından 2019’un ilk yarısında Türkiye’de seyirciyle buluşacak.

0
4944
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage