20 MAYIS, PAZARTESİ, 2019

Ebru Nihan Celkan'ı Almancada S. Fischer Verlage Temsil Edecek

1886 yılında Berlin’de kurulan, Almanya’nın en saygın yayınevlerinden biri olan S. Fischer Verlage, oyun yazarı Ebru Nihan Celkan’ın 12 oyununu Alman dilleri konuşulan ülkelerde temsil edecek.

TetikçiKimsenin Ölmediği Bir Günün ErtesiydiNerde Kalmıştık?Benimle Gelir Misin? oyunlarıyla Türkiye’nin güncel ve tartışılması zor konularını merkeze alan oyunları dahil on iki tiyatro metnin sahne, radyo tiyatrosu, televizyon dizisi ve sinema hakları için S.Fischer Verlage ile sözleşme imzalayan oyun yazarı Ebru Nihan Celkan, yayınevinin Türkiye'den temsil ettiği ilk yazar oldu.

​S. Fischer yayınevinin programında çağdaş Alman dili edebiyatı, çağdaş uluslararası edebiyat, tarih, çağdaş tarih ve kültürel tarih, politika, toplum, doğa bilimleri, beşeri bilimler, psikoloji, kurgu dışı, biyografi kitapları yer alıyor. Yayınevinin modern klasikler alanında, temsil ettiği yazarlardan bazıları B. Thomas Mann, Heinrich Mann, Franz Kafka, Arthur Schnitzler, Franz Werfel, Stefan Zweig, Sigmund Freud, Virginia Woolf, Carl Zuckmayer, Hugo von Hofmannsthal ve Alfred Kerr.

0
2649
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage