13 HAZİRAN, SALI, 2017

Duygu Asena Roman Ödülü Şebnem İşigüzel’in

Doğan Kitap’ın Duygu Asena anısına düzenlediği “Duygu Asena ‘Kadının Hala Adı Yok’ Roman Ödülü”, Şebnem İşigüzel’in Gözyaşı Konağı romanına verildi.

Doğan Hızlan'ın jüri başkanı, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın onursal jüri başkanı olduğu ödülün seçici kurulunda Filiz Aygündüz, Buket Aşçı, İhsan Yılmaz, Ceyhan Usanmaz, Erkan Aktuğ ve Seray Şahiner yer aldı. İşigüzel’in Gözyaşı Konağı romanı erkeklerin gölgesine direnen bir kadının özgürleşme ve hayatını yeniden inşa etme çabasını anlatıyor. Seçici kurul romanın bu özellikleri ve zengin dili, güçlü anlatımıyla ödüle değer buldu.

Şebnem İşigüzel yaptığı konuşmada, “Duygu Asena adına verilen ödülü almaktan dolayı çok mutluyum. Onun, Kadının Adı Yok'unu okuduğumda yazar olma hayalim bile yoktu. Kadın okumalarım Duygu Asena ve Kadının Adı Yok ile başladı diyebilirim. Geniş kitlelere hitap ederek eşitlik, kadın hakları, kadın olmak ve feminizm üzerine önemli şeyler söyledi. Bu yüzden bu ödül benim için çok önemli ve özel” dedi.

0
1945
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage