24 EKİM, PAZARTESİ, 2016

Düşünen Yayınevi: “hep kitap”

Yayıncılık dünyasının deneyimli isimlerini bir araya getiren yeni yayınevi hep kitap, yetişkin, çocuk edebiyatı ve sanat alanlarında Türkiye’den ve dünyadan seçkin kitapları okurlarla buluşturmak için yayın hayatına başlıyor.

hep kitap yayınevinin genel müdürlüğünü, yıllarca Oxford University Press’in genel direktörlüğünü yapan Emrah Özpirinçci; genel müdür yardımcılığını ise sanat ve akademik yayıncılık dendiğinde Türkiye’de ilk akla gelen isimlerden olan Kenan Kocatürk üstleniyor. Yayınevinin yayın yönetmenliği ise gerek televizyon gerekse yayıncılık alanından tanınan Deniz Yüce Başarır üsteleniyor.

Yayınevi okurla ilk olarak TÜYAP 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda buluşacak. Çocuk edebiyatında okul çağındaki çocuklara, “Küçük Bay Tilki” dizisinin iki kitabını, okul öncesi dönemdeki çocuklar için ise Gruffalo’nun çizeri Axel Scheffler’in yazıp resimlediği “Faresu ile Tavşancan” dizisini sunacak. Bunların yanı sıra Alman edebiyatının yeni sesi Shida Bazyar’ın Geceleri Sessizdir Tahran kitabını, Iain Reid’in Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum ve Jale Sancak’ın yeni öykü kitabı Belki Yarın, yayımlanacak ilk kitaplardan olacak. Sanat alanında ise sanat tarihi konusudan eşine rastlanmayan Laurence King’in “İşte” dizisinden İşte Van Gogh ve İşte Warhol kitapları okuyucuyla buluşturulacak. 

0
2591
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage