30 OCAK, ÇARŞAMBA, 2019

Dünyanın En Fantastik Kasabası Night Vale

Jeffrey Cranor ve Joseph Fink’in hazırladığı ve Podcast’i ile Amerika’da milyonları kendine hayran bırakan roman Night Vale’e Hoş Geldiniz, Esra Gül Coşkun’un çevirisiyle MonoKL etiketiyle yayımlandı.

Night Vale kasabasının tarihi uzun ve karmaşıktır; binlerce yıl geriye, çöldeki en eski yerli halka kadar uzanır. Burada bunların hiçbirine değinmeyeceğiz.

Bir belediye binası, bir bovling salonu (Çöl Çiçeği Bovling Salonu ve Atari ve Eğlence Merkezi), bir lokanta (Tüm Gece Açık Mehtap Lokantası), bir süpermarket (Ralphs) ve tabii ki duymamıza izin verilen tüm haberleri veren bir halk radyosu istasyonuyla buranın pek çok kasaba gibi bir kasaba olduğunu söylemek yeterli. Dört bir tarafı çölün bomboş düzlüğüyle çevrili. Belki de sizin kasabanıza benziyordur. Hatta, itiraf etmek isteyeceğinizden çok daha fazla benziyor olabilir.

Burası Güneş’in yakıcı ve Ay’ın güzel olduğu ve hepimizin uyuyormuş gibi yaptığı zamanlarda tepemizden gizemli ışıkların geçtiği dost canlısı bir çöl topluluğudur. Night Vale’e hoş geldiniz.”

0
1644
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage