05 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2019

Dört Buçuk Silahşörler

“Ulysses Moore” serisiyle geniş bir okur kitlesine sahip İtalyan yazar Pierdomenico Baccalario’nun Eduardo Jáuregui ile birlikte yazdığı “Kayıp Kitap Avcıları” serisinin ikinci kitabı Dört Buçuk Silahşörler, Çiğdem Öztürk’ün çevirisiyle Domingo Yayınevi tarafından yayımlandı.

“Kayıp Kitap Avcıları” serisinin ilk kitabı da Peter Pan’ın İzinde adlı kitaptı. Bu seride tuhaflıkların sonu gelmiyor. Yıllardır severek okunan klasik hikâyelerin başına garip şeyler gelmeye devam ediyor.

​Kitabın orta yerinde, aslında hikâyede olmaması gereken bir karakter esrarengiz Cüce Gumpo belirdi. Bu kötü karakterli cüce, bildiğimiz Üç Silahşörler hikâyesinin altını üstüne getirmekte kararlı. Alba ve Diego hikâyeyi onarmak zorundalar. Bunun için önce Paris’e gitmeleri, kitap karakteri kılığında hikâyeye sızmaları, sonra da bir yolunu bulup bu davetsiz misafiri kapı dışarı etmeleri gerekiyor. Peki, sıcak çikolata aşkı Gumpo’yu FINIS kapısına götürmeye yetecek mi? Ve “Şimdiye kadar yazılmış en güzel öykü” hâlâ kayıp.

0
1864
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage