14 EYLÜL, CUMA, 2018
Dirimart Sezonu İki Yeni Sergiyle Açıyor

Nissa Raad_NR5_Detailjpg

Dirimart Sezonu İki Yeni Sergiyle Açıyor

The 1951 Salon des réalités nouvelles at the Palais des Beaux-Arts in Paris, where Fahrelnissa exhibited her five-and-a-half-metre canvas My Hell of 1951

Dirimart Sezonu İki Yeni Sergiyle Açıyor

In the London studio painting Voyage of the Man Moon

Dirimart Sezonu İki Yeni Sergiyle Açıyor

Fahrelnissa Zeid Break of the Atom and Vegetal Life - Zafer Yıldırım Koleksiyonu


Dirimart Sezonu İki Yeni Sergiyle Açıyor

Dirimart yeni sezonu iki yeni sergiyle açıyor. Galeri ilk olarak Fahrelnissa Zeid’in özel koleksiyonlardan derlenen, bazıları 2017’de Tate Modern ve Deutsche Bank KunstHalle’de gerçekleştirilen retrospektifte sergilenmiş̧ olan eserlerinden bir seçkiyi, 18 Eylül-4 Kasım tarihleri arasında Dirimart Dolapdere’de sanatseverlerle buluşturacak. “Tutkuya Övgü” başlıklı sergide Fahrelnissa Zeid’in kırk yılı aşkın bir süre boyunca ürettiği farklı dönemlere ait yağlı boya resimler yer alacak. Sergiye paralel olarak Adila Laïdi-Hanieh’in yazdığı Fahrelnissa Zeid: İç Dünyaların Ressamı adlı biyografinin Türkçe çevirisi de RES Yayınları tarafından yayımlanacak.

​Bir diğer sergi ise Nissa Raad’ın Dirimart Nişantaşı’nda açılacak olan “Yarısı Dolu” başlıklı İstanbul’daki ilk kişisel sergisi. Sanatçının soyutlamanın getirdiği serbestlik ve doğallığı benimsediği sergide yer alan resimler iyimserlik ve pozitif düşünce kavramlarına odaklanıyor. Sürecin sonunda üretimini tekrar gözden geçiren Nissa Raad’ın sergisi, 21 Eylül-4 Kasım tarihleri arasında izlenebilecek.


İlk görselin künyesi: Nissa Raad NR08 2018 

0
1632
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage