23 MART, CUMA, 2018
Direnme ve Teslim Olma Pratikleri

Osman Nuri İyem, geleceksizeuzakgelecek, 2017


Direnme ve Teslim Olma Pratikleri

REM Art Space, 5 Nisan – 7 Mayıs tarihleri arasında Firdevs Kayhan ve M. Wenda Koyuncu küratörlüğünde “Düşüş: Koltuk Boşluğu” sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, farklı disiplinlerde üretilen fotoğraf, video, resim ve yerleştirmelerden oluşuyor.

Sergide yer alan sanatçılar: Borga Kantürk, Müge Yıldız, Osman Nuri İyem, İrem Tok, Zeren Göktan, İlhan Sayın, Magnús Logi Kristinsson şeklinde sıralanıyor.

​​Albert Camus’nun Düşüş (La Chute/1956) kitabından ilhamını alan sergi, kitaba atıfla, korkular, sıkıntılar ve kaygılar arasında sıkışıp kalmış bireylerin direnme ve teslim olma pratiklerini kendi iç yaşantısında arayışlarını konu ediniyor. İlhan Sayın, karakalem desenlerinde medeniyetten matuf dünya hayatının, kırılgan, ölümcül ve geçici izlerini derin bir boşluğa bırakırken, Borga Kantürk’ün Koltuklar serisinden fotoğraflarına eşlik ediyor. Müge Yıldız, Bulgaristan’daki sanatçı programı sırasında gerçekleştirdiği, 1968 yapımı Amerikan filmi Swimmer’dan ilhamla yarattığı nomad yüzücü videosu yer çekimine karşı direnme metodlarını düşündürürken, İrem Tok’un demirden paletleri ve video yerleştirmesi Müge Yıldız’ın yüzücüsüne tersten bir cevapla karşılık veriyor. Zeren Göktan'ın Beklenmedik Hareketler serisinden, Arkabahçe ile Osman Nuri İyem’in “Gelecek size uzak gelecek, kayıt kayıt altında“ fotoğrafları yalnızlığı ve bir başınalığı savuşturmanın farklı bağlamlardaki imkânsızlığını kayda alıyorlar. İzlandalı performans sanatçısı Magnús LogiKristinsson ise “I tried my best to see my name there” isimli videosu ile antrenman yapmadan koşmaya kalkışan bir sanatçının bedensel değişkenliklerinin temsilini ifade ediyor. 


Kapak Görsel: Zeren Göktan, arkabahçe 4, Beklenmedik Hareketler Serisi,2017

0
1670
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage