01 ARALIK, CUMA, 2017

Devrik Bir Sergi

42 Maslak Satış Ofisi’nde bulunan Art!Space Gallery, The Empire Project iş birliğiyle; Alp Sime, Burhan Kum, Lale Tara, Sinem Dişli ve Jasper de Beijer’den oluşan temel seçkiye 2 genç sanatçı Kerim Zapsu ve Tom Fellows’un da eklendiği “Devrik Cümle” isimli sergiyi sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

​İsmini sergide yer alan Burhan Kum yapıtından ödünç alan “Devrik Cümle”, ögeleri bir dilin yaygın kullanım kurallarına göre sıralanmamış cümledir. Türkçede devrik cümle, yüklemi cümle sonunda olmayan cümledir. Devrik cümleler edebî sanat yapmak için, yüklemi vurgulamak için veya pratik amaçlarla kullanılırlar. Hatalı veya bozuk cümleler değillerdir. Bu pratikte aslında genelde yapılan grup sergilerinin, bazen tesadüfi bir şekilde, bazense sadece dekoratif anlamda yan yana duran yapıtların kendilerinin ötesinde bir toplu halde manasızlığına alternatif olarak bir araya gelmiştir.


​42 Maslak Satış Ofisi’nde bulunan Art!Space Gallery #1’da; Modül İstanbul “Sound Design Art Festivali” ile eş zamanlı açılan “Devrik Cümle” sergisi, 28 Şubat tarihine kadar görülebilecek.

0
1509
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage