22 OCAK, PAZARTESİ, 2018
De’Longhi Art Projects Sanatçı Ödülü’nün Sahibi Nilbar Güreş Oldu!

Nilbar Güreş, Head Standing Totem, 2014, at London Art Fair 2018. Credit: Mark Cocksedge

De’Longhi Art Projects Sanatçı Ödülü’nün Sahibi Nilbar Güreş Oldu!

Nilbar Güreş, Wolf and Lamb, 2011, at London Art Fair 2018. Credit: Mark Cocksedge


De’Longhi Art Projects Sanatçı Ödülü’nün Sahibi Nilbar Güreş Oldu!

Londra Sanat Fuarı kapsamında verilen De’Longhi Art Projects Sanatçı Ödülü’nün bu yıl sahibi, Tanja Wagner Galeri tarafından temsil edilen Nilbar Güreş oldu.

Güreş’in işleri, 17-21 Ocak 2018 tarihleri arasında, 30. yıl dönümünü kutlayan  Londra Sanat Fuarı ’nın  Dialogues  isimli bölümünde sergilendi. Bu sene küratörlüğünü Misal Adnan Yıldız’ın üstlendiği  Dialogues ’ta ilk defa kadınların farklı kimlikleri ve tecrübeleri üzerine işler üreten, sadece kadın ve kendini kadın olarak tanımlayan sanatçılara yer verildi.

​Nilbar Güreş, performatif bir yaklaşımla ürettiği işlerinde, fotoğraf, kolaj, desen ve video formlarını kullanarak, günlük hayatın gerçeklerini hikâyeleştiriyor ve bu şekilde kültürel kimlik ve kodları araştırıyor. Güreş’in espirili yaklaşımı aynı zamanda cinsel ayrımcılık, şiddet ve cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekiyor. Sanatçının işleri doğrudan kendisinin araştırma ve inceleme sürecine dahil olarak, çalışmasında yer alan kişilerle birlikte yaşayarak edindiği tecrübelerle şekilleniyor.

Kapak Görsel: Nilbar Güreş, Double Headed Snake - Queer Desire is Wild, 2015, Handmade belt. Courtesy of Galerie Tanja Wagner

0
5819
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage