07 MART, PERŞEMBE, 2019

Değişen Perspektifler: Kadın Yönetmenden Kısalar

Pera Film, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 18 kadın yönetmenin öykülerinin sunulduğu Değişen Perspektifler isimli programa ev sahipliği yapıyor. Kadın yönetmenlerin kısa filmlerinden derlenen program “Yedi Kadın, Yedi Günah”, “Dünyadan Kısalar” ve “Türkiye’den Kısalar” başlıkları altında gösterilecek.

“Yedi Kadın, Yedi Günah” başlığı altında geleneksel kurgusal anlatım, deneysel video, müzikal, radikal belgesel de dâhil olmak üzere çeşitli türlerden oluşan hikâyeler anlatılıyor. Seçkide Helke Sander’in Oburluk, Bette Gordon’ın Açgözlülük, Maxi Cohen’ın Öfke, Chantal Akerman’ın Tembellik, Valie Export’un Şehvet, Laurence Gavron’un Kıskançlık ve Ulrike Ottinger’in Gurur filmleri yer alıyor.

“Dünyadan Kısalar” başlığı altında Sydneyli bir anne ile kızı arasındaki yakın bağın, annenin genç kızına bir parti düzenlemesi konusunda yardımcı olmasıyla tehlikeye girmesini konu alan Yumaklar ve Düğümler; bir erkekle aynı anda hem çekici hem de itici olan, yorucu bir ilişki içindeki bir kadının portresini çizen III; remix filmin yaratıcısı olarak gösterilen Esfir Shub'u konu alan Gerçeklerden Sonra; yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen iki yakın arkadaşın, ergenlik döneminde aralarındaki bağın değişmesine odaklanan Bloei Sok. No: 11; bir yılbaşı sabahı güneş doğarken Sofia’nın kimseye anlatmadığı bir rüya görmesinin ardından yaşadıklarını anlatan Hector Malot: Yılın Son Günü ve 12 yaşındaki Rain’in cinselliği keşfetmeye dair merakının izini süren Nasıl Başlar filmleri yer alıyor.

Türkiye’den Kısalar seçkisinde Almanya’da yaşayan orta yaşlı ev hanımı Nebile’nin, gündelik yaşamının rutininden kaçmak için yan komşuya açılan gizli bir tünel kazmaya başlamasıyla yaşadıklarını konu alan Nebile Hanım'ın Solucan Deliği; cenaze evinde maaş istemek ahlaki bir sınır ihlali midir yoksa bir hak talebi mi sorusunun peşinde giden Kot Farkı; Amazon Savaşçısı kadınlar hakkında yazılmış mitleri, bir kadın ve bir erkek anlatıcının birbiriyle çelişen sözleriyle aktaran Androktones; yaşlı ve alımlı Nedret, kocasının gizemli ölümünün ardından, ev ve şehir kozasından kaçıp, dönüşü olmayan bir yolculuğa başlamasına odaklanan Nedret Bugün Kaybolur ve 1990’ların Türkiye’sinde yetenekli bir buz patenci genç kızın, zorlu kariyerine devam edebilmek için mücadele ettiği durumları anlatan Titanyum filmleri yer alıyor.

Film gösterimleri ücretsizdir ve rezervasyon alınmamaktadır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1463
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage