14 KASIM, SALI, 2017

David Helfgott Konseri 15 Kasım’da!

Dünyanın en önemli piyanistlerinden biri olarak kabul edilen ve hayatı, Oscar ödüllü Shine filmi ile beyaz perdeye aktarılan David Helfgott Türkiye’ye geliyor. Ünlü piyanist, 12 yıl tedavi görmesine sebep olan, Rachmaninov’un üçüncü Piyano Konçertosu’nu çalmak üzere, PIU Entertainment organizasyonu ile 15 Kasım’da İstanbul’da Zorlu PSM’de olacak. 

​Bir konser sırasında geçirdiği ağır beyin travmasına bağlı olarak, 12 yıl süren tedavi sürecinden sonra üstün yeteneği ve azmi sayesinde yeniden yaşama dönen Helfgott, gerçek hayat hikâyesinin anlatıldığı Shine filmi ile milyonlar tarafından tanınmıştı. Beş yaşında, babası sayesinde başladığı piyano derslerinden sonra “harika çocuk piyanist” olarak kabul edilen ve yıllar sonra dünyanın sayılı piyanistlerinden biri olan David Helfgott; klasik müzikseverlere, unutamayacakları bir gece yaşatmak için geliyor. Helfgott’un Rahmaninov’un üçüncü konçertosu ve yerli müzisyenlerimiz hakkındaki görüşlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Rahmaninov’un 3. konçertosu sizin için oldukça özel konçerto. Sebebini müzikal ve kişisel olarak açıklayabilir misiniz?

Harika bir eser ve 19 yaşımdan 70 yaşıma kadar hayatımda büyük bir rol oynamıştır. İşin güzelliği, zorluluğunun yanında tüm yeteneğinizi dökmek zorunda olduğunuz ve müzisyen olarak emek verdikçe güzelleştirebileceğiniz bir eser. Böyle fırsatlar sunan bir eseri Hoang Pham'le aynı sahnede paylaşarak çaldığım için minnettarım.


Fazıl Say, İdil Biret ve Tuluyhan Uğurlu hakkındaki görüşlerinizi belirtebilir misiniz?

İdil Biret'le karşılaşmaktan ve piyanosunun başına geçeceğim için çok heyecanlıydım. Harika bir piyanist ve müzisyendir. Fazıl Say da aynı zamanda mükemmel tekniği, orijinalliği ve performansı olan çok eğlenceli ve olağanüstü bir piyanist.

0
1977
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle