03 MAYIS, SALI, 2016

Cümleden Öteye Bir Şehir Vardı Sergisi Paralel Etkinlikleri

Kentsel ortamda gerçek, hayalî ve psikolojik biçimlerde süregelen yıkım, inşa ve yeniden inşa hâline dair tanıklığımızı, okuma-yazma eylemi, imgeler ve sembolik bitkiler aracılığıyla irdeleyen “Cümleden öteye bir şehir vardı” sergisi SALT Ulus'ta devam ediyor.

Sergi paralelinde mayıs ayı boyunca birçok paralel etkinlik gerçekleşecek. Programlar ücretsiz ve herkesin katılımına açık olacak.

Melis Golar ve Mert Acar ile Eleştirel Sergi Turu:

“Cümleden öteye bir şehir vardı”

12 Mayıs, 18.30

SALT Ulus

Küratör Melis Golar ve sanatçı Mert Acar tarafından verilecek eleştirel turda, “Cümleden öteye bir şehir vardı” sergisi kapsamındaki işler, kent insanının bireysel ve kolektif algısı bağlamında incelenecek. Kentin deneyimlenmesi ve sanat üretimi arasındaki bağ, yerel ve yabancı, görsel tüketim, bir aradalık ve kayıtsızlık gibi kavramlar çerçevesinde yorumlanacak.

Tur dili Türkçe’dir; katılım 15 kişiyle sınırlıdır.
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: salt.ulus@saltonline.org
0312 324 3024

Funda Şenol Cantek ve Turan Tanyer ile Ulus Turu:

“Kenti Okumak”

15 Mayıs, 13.30

“Kenti Okumak”, SALT Ulus’un da içinde bulunduğu bölgenin kültürel, tarihî ve politik dokusunun izini sürüyor. Her katılımcının, kendi inşa ettiği sınır çizgilerini keşfetmesi amacıyla kişisel topografyaları tartışmaya açıyor.

Tur iki bölümden oluşuyor. SALT Ulus’taki ilk etkinlik, akademisyen Funda Şenol Cantek ile şehirdeki hareketliliği belirleyen unsurlar ve mekânsal haritaları çizen duyguları araştırmak üzere bir hazırlık çalışması niteliğinde. Bu etkinlikte, kent mekânının, tarihi ve toplumsal kültürü anlamak için bir kılavuz olduğu iddiasından yola çıkarak kenti okuma ve tanıma teknikleri irdelenecek.

İkinci etkinlikte ise, katılımcılar belirlenen güzergâhta, ilk etkinlikte aktarılan bilgiler doğrultusunda mekânı analiz etmeye davet edilecek. Turan Tanyer rehberliğinde gerçekleştirilecek bu etkinlikte, güzergâhtaki bina, sokak, cadde, anıt ve heykeller ile geçmişte orada yaşamış insanların, alışveriş ve rekreasyon alanlarının hikâyeleri ve sembolik değerleri anlatılacak.

Tur güzergâhı Ulus Meydanı’nda Zafer Anıtı’ndan başlayarak Anafartalar Caddesi boyunca ve civarındaki ara sokaklarda devam edecek. Tur sonunda, güzergâh üzerindeki tarihî bir lokantada yemek seçeneği isteğe bağlı olacak.

Tur dili Türkçe’dir; katılım altı kişiyle sınırlıdır.
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için: salt.ulus@saltonline.org

0312 324 3024

Konuşma: Akın Atauz

“Palimpsest”

21 Mayıs, 14.30

SALT Ulus

Akın Atauz, Ankara özelinde kentlerdeki çok katmanlı yapıya odaklanarak arkeolojik, tarihî veya daha yakın zamanlı olan ve birbiri üzerine binen bu katmanları kentlerin ortak bir niteliği olarak inceleyecek. Mekânsal değişimlere verilen anlam kadar ilgili değerler sisteminin de değiştiğini belirten Atauz, kentsel değişimler temelinde, önyargısız bir bakışla kent ve geleceğini yorumlayacak.

Bu konuşma, “Cümleden öteye bir şehir vardı” sergisi paralelinde gerçekleştirilmektedir. Konuşma dili Türkçe’dir.

Oğuz Karakütük ile Eleştirel Sergi Turu:

“Cümleden öteye bir şehir vardı”

28 Mayıs, 16.00

SALT Ulus

Fotoğraf sanatçısı Oğuz Karakütük tarafından verilecek eleştirel turda, “Cümleden öteye bir şehir vardı” sergisi kapsamındaki işler "ifade etme”nin ihtimalleri bağlamında incelenecek. Bu işlerin edebî metinlerle ilişkisi ve yarattığı çağrışımlar tartışmaya açılacak.

Tur dili Türkçe’dir; katılım 15 kişiyle sınırlıdır.
Ayrıntılı bilgi ve kayıt için:

salt.ulus@saltonline.org

​0312 324 3024

0
2022
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage