01 NİSAN, CUMA, 2016

Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı 11 Yaşında

3-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı, Türkiye ve dünyanın önde gelen çağdaş sanat galerilerini ve eserlerini İstanbul’da bir araya getirecek. 10 yıldır çağdaş sanatın kendine özgü dinamizmiyle gelişen ve yenilenen Contemporary Istanbul, 11.yılına alanının etkin isimlerinden oluşan altı kişilik bir seçici kurul ve tasarımı ele alacak yeni bölümüyle merhaba diyor. Bu yıl katılımcı galerileri belirleyecek olan yeni seçici kurulda çağdaş sanat alanında öne çıkan isimler; Haldun Dostoğlu, Andrea Bellini, Nathalie Mamane Cohen, Nicholas Baker, Gregor Hose ve Marc-Olivier Wahler bulunuyor.

Geçtiğimiz 10 yıl boyunca ismini sanatsal çeşitlilik kavramıyla özdeşleştiren Contemporary Istanbul, yerli ve yabancı sanatseverlerin sürekli artan ilgisiyle büyümeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 24 ülke ve 28 şehirden toplam 102 sanat galerisi ve 790 sanatçıyı izleyiciyle buluşturan, beş günde 86.000 sanatseveri konuk eden fuar, yeni seçici kurulu ve tasarım bölümüyle 2016 yılında yine sanatseverlerin buluşma noktası olacak. İlhamını eşsiz bir coğrafi ve sanatsal konuma sahip olan İstanbul’dan alan Contemporary Istanbul, Türkiye, Kafkaslar, Karadeniz ve Orta Doğu’nun yanı sıra Avrupa, Amerika ve Asya’nın en önemli galerilerini, sanatçılarını ve koleksiyonerlerini bir araya getirerek, sanatseverlerin sanat dünyasının farklı üretimlerini derinlemesine keşfetmesine imkân veriyor.

Contemporary Istanbul’un en çok ilgi çekmesi beklenen bölümlerinden biri de “CI DESIGN”. Sanat ve tasarım galerileri ilk kez konuk olacakları “CI Design” çerçevesinde, bu yıl tasarımcı Susan McMurrain direktörlüğünde sanatseverlerle buluşacak.

0
2494
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage